Ο Δρ Γεώργιος Λυμπερόπουλος, επιστημονικός διευθυντής του Εργαστηρίου Σπερματολογίας, είναι Βιολόγος-Βιοχημικός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών, κάτοχος διδακτορικού τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Nottingham Αγγλίας (Medical School – Department of Biochemistry).

Κατά την μεταδιδακτορική του ειδίκευση, ασχολήθηκε εκτενώς με θέματα Κλινικής Χημείας, Εργαστηριακού Ποιοτικού Ελέγχου, Νευροχημείας και Βιολογίας της Αναπαραγωγής (Εξωσωματική Γονιμοποίηση – Εξέταση και Κατάψυξη Σπέρματος).

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πρωτοπόρους εργαστηριακούς επιστήμονες της Κλινικής Εμβρυολογίας, που εφήρμοσαν τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης στην Ελλάδα. Το 1996 ίδρυσε το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΠΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ, του οποίου είναι διευθυντής και επιστημονικός υπεύθυνος εώς σήμερα.

Είναι μέλος διεθνών και ελληνικών επιστημονικών εταιρειών (Alpha, Ελληνική Ανδρολογική Εταιρεία, Πανελλήνια Ένωση Κλινικών Εμβρυολόγων) και έχει συμμετάσχει πολλάκις με ομιλίες σε συνέδρια και επιστημονικές ημερίδες. Σε συνεργασία με την Ελληνική Ανδρολογική Εταιρεία, έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούσαν στην κατάρτιση Ελλήνων και ξένων κλινικών επιστημόνων πάνω στην αξιολόγηση του ανδρικού σπέρματος.

Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνεται πλήθος άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά, καθώς και η επιμέλεια του βιβλίου ‘Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ’ εκδ. ΒΗΤΑ medical arts.