Η Ομάδα μας

Ο Δρ Γεώργιος Λυμπερόπουλος, επιστημονικός διευθυντής του Εργαστηρίου Σπερματολογίας, είναι Βιολόγος-Βιοχημικός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών, κάτοχος διδακτορικού τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Nottingham Αγγλίας (Medical School – Department of Biochemistry). Κατά την μεταδιδακτορική του ειδίκευση, ασχολήθηκε εκτενώς με θέματα Κλινικής Χημείας, Εργαστηριακού Ποιοτικού Ελέγχου, Νευροχημείας και Βιολογίας της Αναπαραγωγής (Εξωσωματική Γονιμοποίηση – Εξέταση και Κατάψυξη Σπέρματος). Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πρωτοπόρους εργαστηριακούς επιστήμονες της Κλινικής Εμβρυολογίας, που εφήρμοσαν τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης στην Ελλάδα. Το 1996 ίδρυσε το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΠΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ, του οποίου είναι Επιστημονικός Διευθυντής εώς σήμερα. Είναι μέλος διεθνών και ελληνικών επιστημονικών εταιρειών (Alpha, Ελληνική Ανδρολογική Εταιρεία, Πανελλήνια Ένωση Κλινικών Εμβρυολόγων) και έχει συμμετάσχει πολλάκις με ομιλίες σε συνέδρια και επιστημονικές ημερίδες. Σε συνεργασία με την Ελληνική Ανδρολογική Εταιρεία, έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούσαν στην κατάρτιση Ελλήνων και ξένων κλινικών επιστημόνων πάνω στην αξιολόγηση του ανδρικού σπέρματος. Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνεται το βιβίο ‘η ΒΙΟΛΟΓΙΑ του ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ’ εκδ. ΒΗΤΑ medical arts καθώς και η επιμέλεια του βιβλίου ‘Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ’ εκδ. ΒΗΤΑ medical arts.

Το Εργαστήριο Σπερματολογίας Γ. Λυμπερόπουλος είναι μία εξειδικευμένη μονάδα παροχής επιστημονικών υπηρεσιών στον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα της ανθρώπινης αναπαραγωγής.Το Εργαστήριο στελεχώνεται από μία ολιγομελή ομάδα επιστημόνων, που συνεργάζονται αρμονικά, με σκοπό την παροχή της βέλτιστης εξυπηρέτησης στους ανθρώπους που το εμπιστεύονται.

Η κα Φωτούλα Βουδούρη είναι Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων, απόφοιτος του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών.

Στo πλαίσιo της πτυχιακής της εκπαίδευσης, απέκτησε γνώση και εμπειρία σε θέματα λειτουργίας εργαστηριακών τμημάτων (Μικροβιολογικό – Ιολογικό – Μυκητολογικό, Βιοχημικό – Ορμονολογικό, Αιματολογικό, Αιμοδοσίας – Αιμοληψίας, Ανοσολογικό και Παθολογοανατομικό). Παράλληλα, εκπαιδεύτηκε ως παρατηρήτρια στο Εργαστήριο Σπερματολογίας στις συμβατικές και εξειδικευμένες αναλύσεις, τις τεχνικές κατάψυξης και επεξεργασίας του ανδρικού σπέρματος.

Από το 2005 εώς σήμερα, αποτελεί στέλεχος του Εργαστηρίου μας, με αρμοδιότητες που αφορούν όλη τη γκάμα των λειτουργικών διεργασιών. Συμμετέχει στο πρόγραμμα εσωτερικού ποιοτικού ελέγχου του Εργαστηρίου και παρακολουθεί σε ετήσια βάση μετεκπαιδευτικά προγράμματα επιστημονικής κατάρτισης και βελτίωσης δεξιοτήτων. Πιστοποιημένη από την ESHRE για τη διενέργεια της Βασικής Ανάλυσης Σπέρματος.

Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κλινικών Εμβρυολόγων.

Η κα Εμμανουέλα Γριβάκη είναι Βιολόγος, απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος του μεταπτυχικού προγράμματος σπουδών του τμήματος ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με τίτλο «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ»

Στο πλαίσιο της πτυχιακής της εκπαίδευσης, ασχολήθηκε με τη μελέτη ογκολογικών παραμέτρων με την εφαρμογή μεθόδων Μοριακής Βιολογίας. Μετά την απόκτηση του πτυχίου της, εκπαιδεύτηκε ως παρατηρήτρια στο Εργαστήριο Σπερματολογίας στις συμβατικές και εξειδικευμένες αναλύσεις, τις τεχνικές κατάψυξης και επεξεργασίας του ανδρικού σπέρματος.

Από το 2005 εώς σήμερα, αποτελεί στέλεχος του Εργαστηρίου μας, με αρμοδιότητες που αφορούν όλη τη γκάμα των λειτουργικών διεργασιών. Συμμετέχει στο πρόγραμμα εσωτερικού ποιοτικού ελέγχου του Εργαστηρίου και παρακολουθεί σε ετήσια βάση μετεκπαιδευτικά προγράμματα επιστημονικής κατάρτισης και βελτίωσης δεξιοτήτων. Πιστοποιημένη από την ESHRE για τη διενέργεια της Βασικής Ανάλυσης Σπέρματος.

Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κλινικών Εμβρυολόγων.